طرز تهیه نان کوهی آمل , طرز پخت نان ییلاقی

نان کوهی یا نان ییلاقی نوعی نان شیرمال مغز دار است



طرز تهیه نان کوهی آملی

در بخش آموزش آشپزی امروز ، طرز تهیه نان کوهی را می بینید که نوعی نان شیرین سنتی آمل است را می بینید. این نان مغز دار خوشمزه را در وعده های صبحانه ، شام ، میان وعده و افطاری می توانید  سرو کنید.


مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب است.

زمان تقریبی آماده سازی : 3 ساعت


مواد لازم برای تهیه نان کوهی 

مواد خمیر 

آرد 2 پیمانه

تخم مرغ 1 عدد درشت

مایه خمیر 1 قاشق غذاخوری سر صاف

شکر 1 قاشق غذاخوری سر صاف

ماست یا شیر ولرم نصف پیمانه

روغن مایع یا کره ذوب شده کمتر از نصف پیمانه

آب گرم نصف پیمانه

نمک نصف قاشق چایخوری


مواد میانی و رومال نان کوهی 

رازیانه 1 قاشق غذاخوری

هل 1 قاشق چایخوری

گردو 5 عدد

کنجد 2 قاشق غذاخوری

شکر 3 قاشق غذاخوری

زرده تخم مرغ برای رومال


طرز تهیه نان کوهی آمل , طرز پخت نان ییلاقی


طرز پخت نان کوهی آمل 

مایه خمیر و شکر را در نیم پیمانه آب گرم بریزین و بذارین کنار تا عمل بیاد.

بعد با سایر مواد مخلوط کنین و ورز بدین.

بسته به میزان گیرایی آردتون شاید نیاز به آرد بیشتری باشه.

دقت کنین تا جایی آرد اضافه کنین که خمیری نرم و لطیفی بدست بیاد و سفت نشه.

کمی چسبنده هست ولی ایرادی نداره.

خمیر را بپیچین و در جای گرمی برای حدود 2 ساعت استراحت بدین.

همه مواد میانی نان کوهی بجز شکر رو در آسیاب بریزین و فقط چند پالس بزنین تا خرد بشه و کامل پودر نشه.

نکته : رایانه زیاد نریزین چون تلخ میشه.

خمیر رو کمی ورز بدین و به اندازه بزرگتر از توپ پینگ پونگ جدا کنین و کمی باز کنین و از مواد داخلش قرار بدین و دوباره ببندینش.

خوب ببندین که حین پخت از درز خمیر مواد بیرون نزنه و نسوزه.

خمیرها را در سینی چرب شده بچینین و با زرده رومال کنین و کمی کنجد بپاشین.

در فر از پیش گرم شده با دمای 180 درجه برای حدود یک ربع تا بیست دقیقه قرار بدین.

نان کوهی برای صبحانه و عصرونه و حتی میان وعده مدرسه بچه ها خیلی عالیه.

حتما امتحانش کنین.

نوش جان